La mulți ani, Mick Jagger!

La mulți ani, Mick Jagger!

Mick Jagger, solistul trupei The Rolling Stones și unul dintre cei mai populari și influenți muzicieni britanici din toate timpurile suflă astăzi în 73 de lumânări

O formație cu o identitate proprie, cu o istorie artistică proprie ce străbate propriul timp ce se măsoară în generații încât te întrebi “ce a fost mai întâi: muzica sau The Rolling Stones?”
The Rolling Stones este proiectul de suflet al prietenilor și colegilor de clasă Keith Richards și Mick Jagger, numele acestuia venind de la LP-ul lui Muddy Waters - Rollin' Stone din 1950, preluat în formă asemănătoare, g-ul fiind introdus mai târziu.
În anii ’60, într-o perioadă în care The Beatles reprezentau perfecțiunea: părul, acordurile musicale, costumele, au apărut băieții rebeli cu o atitudine mai distantă dar unică, interesantă dar necunoscută, străină, și cu toate acestea nu le-a fost greu să se impună, evoluând după motto-ul: "Noi nu suntem în show-biz. Noi nu suntem muzica pop."
Având printre atu-uri vocea impunătoare a liderului Mick Jagger, formația și-a creat un stil propriu dar cu ritm R&B și datorită influențelor blues și rock & roll de peste ocean de la cântăreți precum Jimmy Reed, Muddy Waters, Little Walter, Chuck Berry, Bo Diddley.
Generațiile mai tinere, care “gustă” acest gen muzical, îi cunosc pe cei de la The Rolling Stones doar ca pe niște simboluri, poate nici măcar pentru melodiile mai recente, dar ar fi o adevărată aventură în istoria muzicală a trupei ascultarea primelor albume England's Newest Hitmakers, 12x5, Now! și Out of Our Heads sau a celor din a doua perioadă de glorie Beggars Banquet, Let It Bleed, Sticky Fingers și Exile on Main Street.

Născut la 26 iulie 1943, Sir Michael Philip "Mick" Jagger a ajuns la vârsta de 73 de ani, iar faptul că această vârstă înglobează o carieră de peste 50 de ani îl așează cu siguranță în rândul legendelor vii.

Happy Birthday Mick Jagger!
 

Foto: mickjagger.com