Respect, maestre Radu Beligan!

Respect, maestre Radu Beligan!

La 97 de ani, românul care este de-o seamă cu România Mare (cu două săptămâni mai tânăr), ne spune citându-l pe Picasso, că unui om îi ia mult timp ca să ajungă tânăr.

Dacă ne gândim la câte roluri a interpretat în peste 70 de ani, pentru mulți dintre noi e greu de înțeles pasiunea aceasta pentru meserie, dar cum spunea însuși actorul că teatrul reprezintă totul, "restul e tăcere." Chiar și cu atâția ani de carieră, Radu Beligan are și el un regret, că nu l-a jucat pe Hamlet.

Cu atâtea roluri jucate pe numeroase scene, cu o bogată activitate în film, televiziune și radio ar fi atât de simplu să scriu o zi întreagă despre ceea ce înseamnă Radu Beligan pentru români, însă o să menționez ceea ce reflectă pe deplin cariera lui: pe 15 decembrie 2013 a fost inclus în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai longeviv actor încă în activitate pe scena unui teatru.

"A fi bătrân este contrariul a ceea ce se crede în mod curent. A imbătrâni înseamnă a arunca peste bord ideile preconcepute. Inseamnă a deveni mai uşor, mai liber. Avea dreptate Picasso când spunea că-ţi trebuie mult timp ca să devii tânăr!" RADU BELIGAN


Pentru că nu-i place să i se ureze "La Mulți Ani!" o să-i urez "La multe tinereți, maestre!"

 

Foto: jurnalul.ro