Jackie Chan a pus mâna pe un Oscar

Jackie Chan a pus mâna pe un Oscar

După ce, în urmă cu 23 de ani, sărutase premiul lui Stallone, actorul chinez a atins din nou un Oscar. De data aceasta, al lui.

Jackie Chan face parte din aceeași categorie cu Bruce Lee și Chuck Norris, a eroilor generațiilor ‘70-’80. Au urmat Arnold, van Damme, Stallone, însă Jackie Chan a reușit să treacă dincolo de limitele generațiilor. Actorul, născut în Hong Kong, nu și-a ales o categorie de filme care să i se potrivească, pur și simplu și-a creat propria nișă, a comediilor îmbinate cu acțiune. Însă, faptul că știe să se bată în filme nu îl face și un mare actor. Poate de aceea, după mai mult de 200 de filme, nu a câștigat un Oscar, deși, după cum spune chiar el, și-a dorit foarte mult, mai ales după ce a văzut premiul primit de Sylvester Stallone.

La începutul anului, Leonardo DiCaprio, obținea pentru prima dată un Oscar, pentru The Revenanant. La sfârșit de an, membrii Academiei de film s-au gândit să vină cu o altă noutate, sau poate chiar două. În primul rând, Jackie Chan, născut Chan Kong-sang, a primut un Oscar onorific în cadrul galei Governors Awards. Iar în al doilea rând, actorul este primul chinez care primește un astfel de premiu.


Nu putem spune că este un premiu politic, mai ales după glumele, hai să le zicem jignitoare, ale gazdei marelui eveniment, Chris Rock, cu privire la culoarea câștigătorilor, sau după declarațiile conflictuale ale viitorului președinte al SUA. Așadar, să-l lăsăm pe Cichi Cian să se bucure de acest Oscar, fie el și unul onorific, dovădă că, la un moment dat, se premiază și cantitatea, nu doar “calitatea”.