Școala Generală nr 5, promoția 1993 - plan de revedere

Școala Generală nr 5, promoția 1993 - plan de revedere

Cum puteți lua legătura cu foștii colegi? Se strigă din nou catalogul pentru elevii Școlii Generale nr. 5 Caracal, 1985-1993 Clasele 1-8C.

Luni am dat, oarecum întâmplător, peste contul de FB al unui fost coleg de şcoală primară şi generală. Cerându-i numărul, am preferat să vorbim la telefon. După salutări au urmat desigur disperatele şi obişnuitele întrebări referitoare la existenţa noastră dar şi a celorlalţi colegi. Astfel am aflat că există şi un grup dedicat.
 

Bun! Trebuia să încep cu menţiunea că nu sunt un adept al împărtăşirii informaţiilor şi pozelor personale și nici un mare fan al Facebook-ului în general, când vine vorba de “facilitățile” contului personal. Exceptând conturile de business sau a paginilor dedicate proiectelor, pentru contul personal încerc să mă limitez la scopul pentru care a fost creată această rețea socială: posibilitatea de a contacta persoane apropiate / cunoscute.


Revenind ..., fiecare generație se consideră specială, și mergând mai departe, fiecare școală și chiar clasă a fost specială în felul ei. Ai mei m-au dat la o școală bună dar care nu a avut parte de o clădire proprie decât după ce eu am spus adio școlii generale. Nu am studiat trei ani consecutivi în aceeași clădire, pe parcursul celor opt ani am străbătut tot orașul, însă acest lucru nu a reprezentat un impediment pentru generația copiilor cu cheia la gât. Această perioadă nu mi se va șterge niciodată din memorie, cu bunele și relele ei, tocmai pentru că a avut acest farmec. Dacă școala primară am început-o într-o clădire dedicată claselor întâi, apoi clasa a doua și primul trimestru din clasa a treia am învățat în clădirea mare. Datărită unor probleme de structură ale clădirii, restul clasei a treia și clasa a patra am ajuns să le facem în clădirea fostei maternități, a cincea în extinderea liceului Ionița Assan, a șasea și a șaptea înapoi la fosta maternitate, pentru ca într-a opta să studiem în clădirea Filipescu.


Când a avut loc Revoluția, eram în clasa a 5-a, iar în 1993 am terminat clasa a 8-a. Atunci nu aveam nici internet și nici mobil. După ultima oră ne-am împrăștiat ca “bolovanii”.


În 2023 se vor împlini 30 de ani de la terminarea școlii generale, an în care ar fi plăcut să reușim să ne întâlnim cât mai mulți.
Cu ajutorul celor cu care deja am reluat legăturile sper să completăm lista (catalogul) cu tot numele actuale, iar cei care își văd numele mai jos și le-ar face plăcere să mai schimbe o vorbă cu foștii colegi, pot folosi datele de contact din josul paginii sau pot contacta membri grupului  Scoala Generala 1985-1993 Clasele 1-8C.
 


Arsene Lăcrămioara
Burcea Marian
Burda Valerica
Buzatu Octavian
Caragea Ramona
Căpățînă Steluța Dorina
Ciucă Argentina
Cotulbea Victor
Din Iulia Ramona
Dumitru Anișoara
Ene Daniel
Gîrd Livia
Jianu Florin
Nedelcu Vergi Cristian
Negrilă Cristi
Nuțu Eugen
Popa Laurențiu
Roșianu Carmen
Roșianu Mihai
Udrea Mihai
Zamfir Mioara