Nu mergeți la vot!

Am câștigat și dreptul de a nu participa la alegeri. Este soluția să arătăm că nu mai acceptăm această clasă politică.

Deși mulți au rămas cu clișeul “Mergi la vot că e dreptul tău”, în același timp pot răspunde că am și dreptul să nu merg, și chiar am dreptul să spun apoi că “politicianul X este de rahat”. Trăim într-o țară cu cel mai mic salariu minim pe lună din Europa, tinerii se duc să îngrijească bătrânii din alte țări în timp ce părinții lor se îmbolnăvesc în România, firme din UE ne taie pădurile, sistemul sanitar este distrus, 40% din terenurile agricole sunt în posesia străinilor, avem cei mai mulți politieni corupți … care ne cer să mergem la vot.
Am dreptul să nu merg, am dreptul să nu pierd timp din viața mea, iar cei care pierd alegerile nu au dreptul să îmi reproșeze acest lucru. Când au nevoie ne cer să mergem la vot, când nu e în interesul lor ne cer să stăm acasă.

 Cătălina Ponor : “Politica este o meserie murdară”
S-au tot învârtit la conducere, și de stânga și de dreapta (nu că măcar ei ar ști ce reprezintă aceste orientări) și nimeni nu a făcut nimic. Mai rău este că după ce au fost acolo sus, tot ei au tupeul să se plângă de problemele din România. Dacă nu știți deja, un fost primar și fost președinte timp de 10 ani se plângea acum două luni de birocrație când dorea să-și repare acoperișul. Asta spune cât de mult sunt ascultate problemele românilor. E ceva fenomenal, ipocrizie dusă la extrem. Mai vreți exemple? Vă mai dau un citat: “Cu teatrul ăsta în 26 de ani de zile noi nu avem o autostradă care să traverseze România. Acolo suntem.” Liviu Dragnea
Consider că mai avem o șansă atunci când unor tineri nu le va mai fi rușine să facă politică în România dacă aceștia vor dori să schimbe ceva și nu vor lăsa lipitorile să se folosească de capitalul lor de imagine.

Să gândim de două ori
Primul pas trebuie să-l facem noi, poporul, nu politicienii. Ei reprezintă praful care s-a ridicat dintre noi. Dar dacă noi vom reuși să creăm o societate curată, acel praf nu va mai exista. Trebuie doar să gândim de două ori. Ei luptă doar pentru interesele lor, nu se gândesc la popor decât în preajma alegerilor și anume cu ce minciuni să câștige voturile. Ne mint, ne îndeamnă să-i votăm, ne cred proști. România a ales ani de zile niște oameni care au dormit, la propriu, în fotolii. Acum avem și un președinte care doarme, dl. Facebook se mai trezește din când în când iar declarațiile sale sunt dovada clară: "Dacă vă enervează toți politicienii, mergeți și votați! Vă aștept duminică la vot!" Mai are sens să comentez? Dacă ajung la secția de votare, desigur cu speranța că mă așteaptă domnul Fb, acolo ce ar trebui să fac?
 

Într-un mic slalom printre diferite postări politice pe facebook am remarcat o tendință la care eu marșez de ceva timp, mai întâi între cunoscuți și apoi și în mediul online: ABSENTEISMUL. (Citiți și Azi am aflat că sunt un nesimţit).
Tot dl. Facebook mai postează: “Dragi români, mergeți la vot! Absenteismul nu este niciodată o soluție. Nu lăsați pe altul să hotărască în locul vostru ce se întâmplă cu România noastră!”
Personal cred, și mă bucur că nu sunt singurul, că doar prin neparticiparea la alegeri putem arăta că nu mai acceptăm această clasă politică. Nu mai este o soluție să votezi partidul mai puțin rău. Nu există așa ceva! Nu acum! Dacă îi întrebi brusc, nici ei nu mai știu din ce partid fac parte.


Am speranțe că la un moment dat România își va găsi drumul spre vremuri mai bune. Sper ca acest lucru să se întâmple în timpul vieții mele. Până atunci aleg să-i tratez la fel cum ne tratează ei: cu spatele.