Primăvară la început de iarnă

Primăvară la început de iarnă

Nu trebuie să fii pictor, sculptor sau designer de orice fel pentru a aprecia o bijuterie frumoasă.

Însă dacă te numeri printre aceste categorii, sau măcar ai creat ceva la un moment dat, privești altfel aceste obiecte și chiar poți înțelege procesul realizării.
Vorbim de obiecte HandMade care prin definiție implică un proces de realizare manuală, dar mai ales de bijuterii pentru care munca trebuie făcută cu multă răbdare și meticulozitate.
 

Privind colierele, brățările, cerceii, broșele, inelele și celelalte bijuterii, aliniate pe masă sau pe suport, prima impresie este că sunt realizate de mânuțele unui copil. Adevărat este doar pe jumătate: nu mai este copil. Artista este Manuela, apropiații îi zic Manu, și ceea ce iese din acele mânuțe este cu siguranță autentic și categoric, făcut din plăcere.

Dar ca orice artă, și aceasta cere sacrificii! Fie că este vorba de timp pentru onorarea comenzilor sau pentru târguri și expoziții desfășurate nu întodeauna în condiții excepționale. Dar, la fel ca un actor pe scenă ce se ascunde în spatele unui zâmbet, la fel și Manuela se ascunde în spatele zâmbetelor celor care poartă și apreciază bijuteriile realizate de ea. Mai ales, când încerci să-i faci o poză.

Este dificil să nu apreciezi aceste obiecte de diferite culori, frumos îmbinate, ce dau senzația unei primăveri continue, chiar la început de iarnă. Și e și mai dificil să fii critic când majoritatea par reale, remarcându-se faptul că sunt lucrate cu o deosebită înclinație către detaliu.

 

Și dacă am adus vorba de iarnă, până duminică, 6 decembrie, Manuela vă așteaptă în ELECTROPUTERE MALL din Craiova, la târgul de Mos Nicolae, cu accesorii personalizate în spiritul sărbătorilor: moși haioși, omuleți de zăpadă, spiriduși, clopoței, brăduți și multe alte surprize.

bratari
brose
cercei
cercelusi
lingurite