Anunț pierderi: Națiune amărâtă - pierdut eroi

Anunț pierderi: Națiune amărâtă - pierdut eroi

Eu consider că toate meciurile unei campanii de calificare sunt decisive. Nu și jucătorii

Pentru mine televizorul a devenit mai mult un suport de praf, asta pentru că interacționăm cam rar. O emisiune umoristică (când imi aduc aminte), o partidă de tenis sau un meci de fotbal al naționalei sunt cam singurele motive pentru care tv-ul încă face parte din decor.
Observând nu neapărat rezultatele, cât atitudinea celor care se învârt pe la națională, se pare că motivele se restrâng.
Cum am scris după terminarea turneului EURO 2016, “să sperăm că va face treabă la naționala noastră”, în ideea de a-l analiza pe Christophel Daum în funcție de fapte, mai ales că rezultatele pe la diferite cluburi îl recomandau. Nu o să judec strategiile tehnicianului, pentru că există specialiști în domeniu plus ceilalți 19,96 milioane de antrenori din țară, însă îmi exprim îngrijorarea încă o dată în privința “materiei prime”. Citeam zilele trecute că “jocul cu nordicii nu e unul decisiv”, autorul declarației fiind Răzvan Marin. Probabil în vestiar clasamentul este pus invers. În condițiile în care acum jucăm cu Danemarca și apoi cu Polonia, și cu celelalte nu putem să scoatem, ca de obicei, mai mult de un egal, naționala are șanse reale să ajungă pe ultimul loc, și cred că nu ne vor salva nici meciurile directe dacă reprezentativa Kazahstanului ne administrează o surpriză.

Meciul România - Danemarca va începe la 21:45 (TVR 1). După 21:30 Patricia Țig va juca împotriva lui Venus Williams la Miami. Dacă partida româncei nu e transmisă, cel puțin online,  probabil voi mai avea un “Earth Hour” sau chiar un “Earth 90”.
Dacă și acum jucătorii naționalei de fotbal au atitudinea că meciul nu este decisiv, atunci când? Încă o înfrângere nu va mai fi digerată, iar luni vom citi în ziare: “Naționala României: Pierdut antrenor. Se declară nul.”

 

Preliminariile Campionatului Mondial 2018

Grupa E

  Echipa M V E I Gol P
1 Polonia 4 3 1 0 10-5 10
2 Muntenegru 4 2 1 1 9-4 7
3 Danemarca 4 2 0 2 7-5 6
4 România 4 1 2 1 6-4 5
5 Armenia 4 1 0 3 4-10 3
6 Kazahstan 4 0 2 2 3-11 2