Dincolo de valoare, e echipa noastră

Dincolo de valoare, e echipa noastră

Începeeeee! Nebuniaaa!? EURO 2016! Şi începe chiar cu naţionala noastră printre actorii principali. Ce noroc, ce pacoste!

Case de pariuri sau analiști experţi în ”ale bășicii” nu se avântă să dea vreo șansă tricolorilor noștri, fostul internațional Gică Popescu spune că vor fi eliminați din faza grupelor de la Campionatul European de Fotbal 2016, până și morsa Watson a ales-o câștigătoare pe Franța în meciul cu România. Atunci, dacă domnul Watson (urmașul celebrei caracatițe Paul) a ales găleata cu victoria Franței, atunci ar trebui  ca la ora 10 seara să ne culcăm frumos că mâine avem treabă.

 


În plus, echipa de start a ”cocoșilor” lui Deschamps este de 10 ori mai valoroasă decât ”puii” lui Iordănescu? Aha! Se rezumă la ouă? Să vedem cine le are mai mari atunci! Cel puțin avem, teoretic, doi posesori mai experimentați, care au fost aleși și în echipa celor trecuți de 35 de ani prezenți la campionat, Raț și Sânmărtean (dacă va intra pe parcurs).  Cu Mutu și încă vreo doi am fi avut valoare, am fi avut echipă, ”Old boys forever young”.


Suntem supersuporteri, ba uneori suntem și superselecționeri, în timpul meciului suntem și arbitri, și dacă am intra pe teren, ”cu siguranță” am juca mai bine decât Pele, dar acesta este probabil farmecul acestui sport privit din afara gazonului.


Ca român ce am trăit perioada ”generației de aur”, mereu am tendința de a fi naiv, chiar dacă următoarele generații au fost mediocre sau submediocre. Mai ales când mă uit la jucătorii noștri, care par din alt film,  realizez că nu pot fi decât naiv, că dincolo de valoare, bună, rea, e echipa noastră.


Atunci să strigăm ”Hai România!”